Πένες με κόκκινα ραδίκια

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 400 γραμμάρια πένες
  • 2 κεφάλια κόκκινα ραδίκια
  • 180 γραμμάρια τυρί γκοργκονζόλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • μισό ποτήρι λευκό κρασί
  • βούτυρο
  • αλάτι-πιπέρι
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.Σιγοβράστε το σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά νερό. Προσθέστε τα πλυμένα και κομμένα σε λωρίδες ραδίκια. Ραντίστε με λευκό κρασί και μαγειρέψτε. Μετά από 5 λεπτά προσθέστε το τυρί και περιμένετε μέχρι να λιώσει τελείως.Εν τω μεταξύ,βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σουρώ¬στε τα και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα. Σερβίρετε αμέσως.