Χοιρινό με πατάτες

Θερμίδες ανά μερίδα: 573/ Λίπος 45 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
  • 1 κιλό χοιρινό σε φέτες
  • 1 κιλό πατάτες μικρές και καθαρισμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι, χυμό 2 λεμονιών
Θερμαίνουμε το σκεύος των 30 εκ. ροδίζουμε το κρέας και τοποθετούμε γύρω-γύρω τις πατάτες. Ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό των λεμονιών, το φύλλο δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό το καπάκ.