Σούπα με μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • πατάτα βρασμένη
  • 200γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 4 φλυτζάνια του τσαγιού άσπρο κρασί
  • 1/4 φλυτζάνι του τσαγιού ζωμό βοδινού
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι Ζεσταίνουμε το βούτυρο στο σκεύος ώστε να λιώσει.Τσιγαρίζουμε στο βούτυρο τα μανιτάρια και το κρεμ-μύδι.Ρίχνουμε το κρασί.Χαμηλώνουμε στο μισό το μάτι και βάζουμε το μισό φλυτζάνι από το ζωμό του βοδινού.Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και τα χτυπάμε στο μίξερ μαζί με τη πατάτα. Τα βάζουμε πάλι να βράσουν μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό,ρίχνουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.