Ψαρόσουπα

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό ψάρι φιλέτο (μπακαλιάρος ή σκορπιός ή πέρκα)
  • χυμό 2 λεμονιών
  • μερικά κεφάλια ψαριών (μπακαλιάρος ή σκορπιός)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 100 γρ. πατάτες κομμένες σε κομμάτια
  • 500 γρ.ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 100 γρ.πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 250 γρ.καρότα κομμένα σε μικρά κομμάτια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ,5 λίτρο νερό
  • 2 φλυτζάνια άσπρο κρασί
Πλένουμε τα φιλέτα των ψαριών,τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με λε-μόνι.Στο σκεύος των 24 εκ. ρίχνουμε το νερό,τοποθετούμε τα κεφάλια των ψαριών πλυμένα,ρίχνουμε τα λαχανικά,τον μαϊντανό,τα μπαχαρικά,σκεπά-ζουμε και θερμαίνουμε ν'αχνίσουν.Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά επί 30' πε-ρίπου.Βγάζουμε τα υπόλοιπα των ψαριών και περνάμε το ζωμό απο σήτα. Αδειάζουμε το ζωμό στο σκεύος και περνάμε τα λαχανικά από μύλο.Ρίχ-νουμε το κρασί και το μείγμα των λαχανικών.Τοποθετούμε το σκεύος ατμού πάνω από το σκεύος των 24 εκ.,βάζουμε τα φιλέτα ψαριών,αλατο-πιπερόνουμε και αφήνουμε να ψηθούν στον ατμό με κλειστό καπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία επί 15' περίπου.Ρίχνουμε τα κομμάτια ψαριού στη σουπιέρα,προσθέτουμε το ζωμό,γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.