Παστός μπακαλιάρος με κρεμμύδια

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό παστό μπακαλιάρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια(σε ροδέλες) .1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
Τοποθετήστε τον παστό μπακαλιάρο,τα κρεμμύδια,τον μαϊντανό,το ελαιό-λαδο και 2 κουταλιές κρασί σε μία κατσαρόλα (τα υλικά να μην ξεπερνούν τα 2/3 της χωρητικότητας).Μαγειρέψτε στην κατάλληλη θερμοκρασία, ροδί¬ζοντας τον μπακαλιάρο από όλες τις πλευρές χωρίς όμως να μαυρίσουν τα κρεμμύδια.Προσθέστε μία κουτάλα νερό,λίγο αλάτι και πιπέρι και κλεί-στε το καπάκι γυρίζοντάς το μέχρι τη μέση όπως περιγράφεται στους γενι-κούς κανόνες μαγειρέματος.χαμηλώστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 20 λ.