Μοσχάρι ψητό με πατάτες


Θερμίδες ανά μερίδα: 576/ λίπος 35 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι σε φέτες
  • αλάτι-πιπέρι, χυμό 2 λεμονιών
  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρές φέτες
Θερμαίνουμε το σκεύος των 24 εκ. (Μαρμίτα) και ροδίζουμε το κρέας. Ρί-χνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό των δύο λεμονιών, τα κρεμμύδια και τα ροδί-ζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα καρότα μετά από 15 λε¬mά. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι επί 50'-60' περί¬που. Σερβίρουμε το κρέας με πατάτες τηγανιτές.