Μοσχάρι ρολλό ψητό


Θερμίδες ανά μερίδα: 416/ Λίπος 30 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι για ρολλό
  • 5 κόκκους πιπέρι
  • αλατοπίπερο
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετάκια
  • 5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 2 φύλλα δάφνης
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας. Το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το τυλίγουμε σε ρολλό και το δένουμε με ειδικό σπάγγο. Με κοφτερό μα¬χαίρι ανοίγουμε πολύ μικρές τρύπες. Μοιράζουμε τις φέτες του σκόρδου και τους κόκκους από πιπέρΙ. Θερμαίνουμε το σκεύος των 24 εκ. (Μαρμί¬τα) και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές το κρέας. Προσθέτουμε μετά από 15 λεπτά περίπου την πολτοποιημένη ντομάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φύλλα δάφνης. Μόλις πάρει βράση τα σβήνουμε με το κρασί. Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι επί 50'-60' περίπου.