Μοσχάρι ρολό με ζαμπόν

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • κιλό ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 καρότο
  • 3 κρεμμύδια
  • σέλινο
  • μαϊντανό
  • 1 ποτήρι ρούμι
  • λευκό, ξηρό κρασί
  • αλάτι - πιπέρι
Δέστε τις λωρίδες ζαμπόν γύρω από το κρέας με μία λεπτή κλωστή. Πάρτε μία κατσαρόλα και βάλτε την να ζεστάνει σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες μαγειρέματος (το κρέας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2/3 της χωρητικότητάς της). Τοποθετήστε το κρέας στην κατσαρόλα και αφήστε το να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, καρότο, σέλινο και μαϊντανό. Ραντίστε με το ρούμι και το λευκό κρασί. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Η σάρκα του κρέατος πρέπει να είναι ρόζ όταν κοπεί.