Σπανακόριζο

Θερμίδες ανά μερίδα: 348/λίπος 8 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο,πλυμένο και κομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 225 γρ. ρύζι μακρύκοκο
  • αλάτι, πιπέρι
  • χυμό 2 λεμονιών
Θερμαίνουμε το σκεύος των 24 εκ. και σωτάρουμε τα κρεμμύδια.Προσθέ-τουμε το ρύζι,αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε τις ντομάτες,σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία επί 10' να ψηθεί. Ρίχνουμε το σπανάκι ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 20' να ψηθεί.Πρός το τέλος ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε.