Ντομάτες γεμιστές

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)
  • 8 ντομάτες μεγάλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. ρύζι μακρίκοκο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Κόβουμε τα καπάκια απ' τις ντομάτες και τις αδειάζουμε. Ανακατεύουμε τα κομμάτια της ντομάτας με το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη, τα τσιγαρίζουμε και γεμίζουμε τις άδειες ντομάτες. Τοποθετούμε τα γεμιστά στο σκεύος των 30 εκ, αφού πρώτα το έχουμε θερμάνει ελάχιστα και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρα-σία με κλειστό καπάκι, προσθέτοντας λίγη ντομάτα και ελάχιστο νερό.