Φασολάδα

Θερμίδες ανά μερίδα: 445/ Λίπος 2 γρ.

ΥΛΙΚΑ
  • 450 γρ. άσπρα φασόλια ξερά
  • 150 γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 500 γρ. ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. καρότα κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. σέλινο κομμένο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Μαλακώνουμε στο νερό τα φασόλια για μια νύχτα. Ζεσταίνουμε το σκεύος των 24 εκ. και ρίχνουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν. Προσθέτουμε το νερό με τα φασόλια. Τα σιγοψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Τους βάζουμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με το σκεύος.