Σπανάκι Στρούντελ


Θερμίδες ανά μερίδα: 372 / Λίπος 22 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1 κιλό σπανάκι φρέσκο
  • 1/2 κιλό φύλλο για στρούντελ
  • 200 γρ. φέτα
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • αλάτι, πιπέρι
Τοποθετούμε το σπανάκι πλυμένο και βρεγμένο στο σκεύος των 24 εκ. Ψή-νουμε σε χαμηλή θερμοκρασία επί 1 ο'. Σουρώνουμε το σπανάκι. Ανοίγου¬με το φύλλο και απλώνουμε το μίγμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το βού¬ρο λιωμένο, το σκόρδο και το τυρί τριμμένο. Γυρίζουμε τις πλαϊνές πλευρές των φύλλων προς τα μέσα 2 εκ. και τυλίγουμε σε ρολλό. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, το αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στο φούρνο επί 40' περίπου σε θερμοκρασία 200 C. Το σερβίρετε ζεστό ή κρύο.