Κουνουπίδι τηγανητό


θερμίδες ανά μερίδα: 106/ Λίπος 6 γρ.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 αυγό
  • 20 γρ. βούτυρο
  • φρυγανιά τρίμα
  • αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε το κουνουπίδι Το τοποθετούμε βρεγμένο στο σκεύος των 24 εκ. {Μαρμίτα}. Αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία με κλειστό καπάκι επί 20'. Αρχίζοντας από το κοτσάνι κόβουμε το κουνου-πίδι σε χοντρές φέτες. Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι και το πιπέρι, βουτάμε το κουνουπίδι στο μείγμα και το περνάμε απ' τη φρυγανιά. Στο σκεύος των 30 εκ. λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε το κουνουπίδι μέχρι να ροδο-κοκκινίσει.