Κιμάς κατσαρόλας με λαχανικά


Θερμίδες ανά μερίδα: 400

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 ντομάτες
  • 3 μελιτζάνες
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1/2 σκόρδο
  • 2 αυγά
  • 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη, βασιλικός, κόκκινο πιπέρι
Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε λίγο να ξεπικρίσουν και τις ξεπλένουμε μετά από ένα τέταρτο. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις τρίβουμε. Μουλιάζουμε το ψωμί και το στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το σκεύος. Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια αφού τα ψιλοκόψουμε και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το σκόρδο (αφού το λιώσουμε) και τις μελιτζάνες. Καρυκεύουμε. Χαμηλώνουμε το δια-κόπτη στο μισό και σιγοψήνουμε για 40 λεπτά. Δέκα λεmά πριν το τέλος προσθέτουμε τη ντομάτα. Ταυτόχρονα καρυκεύουμε το κιμά και ανακατεύ-ουμε το ψωμί και τα αυγά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε. Τα σερβίρουμε με τα λαχανικά.