Ρολλό Κιμάς


Θερμίδες ανά μερίδα: 554/ Λίπος 38γρ.

ΥΛΙΚΑ
  • 800γρ. κιμά
  • 1 φέτα ψωμί μουσκεμένη και στυμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα χωριστά
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 3 σφιχτά αυγά (βρασμένα) και ξεφλουδισμένα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 2 καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι-πιπέρι
Στο κιμά προσθέτουμε το ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι,τα αυγά, την φρυγα¬νιά , αλάτι, πιπέρι. Ενώνουμε τα υλικά και ανοίγουμε τη ζύμη σχηματίζο¬ντας ένα ρολό οβάλ. Θερμαίνουμε το σκεύος των 30εκ. και ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, το κρασί και αφή¬νουμε να σιγοβράσουν με κλειστό καπάκι σε χαμηλή θερμοκρασία επί 40'-50'. Προσθέτουμε τέλος τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε το ρολλό κομμένο σε φέτες.