Αχλάδια σε κόκκινο κρασί


Θερμίδες ανά μερίδα: 264/ λίπος Ο γρ.

ΥΛΙΚΑ
  • 6 αχλάδια καθαρισμένα χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι
  • 1/2 λίτρο κόκκινο κρασί Ελληνικό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 2 κομμάτια κανέλα 2 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
Βράζουμε στο σκεύος των 24 εκ. {τηγάνι} το κρασί,την ζάχαρη,τα μπαχα-ρικά και την φλούδα λεμονιού. Προσθέτουμε τα αχλάδια με το κοτσάνι πρός τα επάνω. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να βράσουν σε χαμη¬λή θερμοκρασία επί 20'. Τοποθετούμε τα αχλάδια σε πιατέλα ανοξείδωτη. Περνάμε τον ζωμό του κρασιού από τρυπητό και τον βράζουμε στο σκεύος των20 εκ. μέχρι να γίνει σιρόπι. Περιχύνουμε τα αχλάδια, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.