Αχλάδια με λευκή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
  • 4 αχλάδια Κάϊζερ
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού
  • κρασί Brachetlo ή Malmsey v
  • αμυγδαλόψιχα
Ξεφλουδίστε τα αχλάδια και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Μαγειρέψτε τα φρούτα για 15' μαζί με το κρασί,τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε μία κατσαρόλα.Αφήστε να κρυώσουν και σουρώστε.Λιώστε την λευκή σοκο-λάτα σε μπεν-μαρί σε μία άλλη κατσαρόλα.Περιχύστε τα αχλάδια με τη σο-κολάτα και τοποθετήστε τα στο ψυγείο για 30' . Σερβίρετέ τα σε ένα πιάτο καλυμμένο με αμυγδαλόψιχα και με κρασί Brachetlo.