Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Τα σκευή μας είναι εφοδιασμένα με αυτό το όργανο το οποίο ονομάζεται Ecotherm. Είναι αποδεδειγμένο από επιστημονικές έρευνες, ότι τα φαγητά μας σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 100 βαθμών χάνουν το μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών, και των θρεπτικών ουσιών τους.
Ξέρουμε βέβαια όλοι μας, ότι η χύτρα ταχύτητας μαγειρεύει γρήγορα μεν αλλά όχι υγιεινά, γιατί αναπτύσσει θερμοκρασία μεγαλύτερη των 500 βαθμών με αποτέλεσμα να έχουμε ολική καταστροφή των βιταμινών και θρεπτικών ουσιών και σημαντική αλλοίωση στη γεύση των φαγητών. Έτσι λοιπόν κατά το μαγείρεμα η βελόνα του Ecotherm θα πρέπει να βρίσκεται μεταξύ 90-110 βαθμούς που είναι και η ιδανική ζώνη θερμοκρασίας αλλά και οικονομίας.
Εάν η βελόνα φτάσει μέχρι την άσπρη κουκίδα το φαγητό είναι ζεστό και δεν χρειάζεται ξαναζέσταμα, εάν όμως ξεπεράσει την κουκίδα έχουμε υπερθέρμανση και υπερκατανάλωση ρεύματος, όποτε αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και κλείνουμε το μάτι.