Οι Καλύτερες Πατάτες Πουρέ από την Αθηνά

 

Οι Καλύτερες Πατάτες Πουρέ
 
Όλοι μας χρειαζόμαστε μια καλή συνταγή για πατάτες πουρέ.
Σας παραθέτω τη δική μου, δοκιμασμένη και εγγυημένη.
 
Υλικά ( 4 μερίδες )
 
  • 600γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια.
  • Νερό μέσα στο οποίο θα βράσουμε τις πατάτες
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 60γρ. φρέσκια κρέμα
  • 30γρ. βούτυρο
  • Λίγο γάλα αν χρειαστεί
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι πιπέρι
 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες και αρκετό νερό μέχρι να τις καλύψουμε. Ρίχνουμε αλάτι και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά και περιμένουμε να κοχλάσει το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά. Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν με ένα πιρούνι μπορούμε εύκολα να τις τρυπήσουμε. Βάζουμε την κρέμα και το βούτυρο σ’ ένα  συμβατό σκεύος το οποίο  και το τοποθετούμε στο microwave. Ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κρέμα ζεσταθεί. Στραγγίζουμε τις πατάτες απ’το νερό και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας και του βουτύρου και με ένα ειδικό εργαλείο λιώνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε. Εάν ο πουρές είναι πολύ σφιχτός, προσθέτουμε λίγο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε. Τέλος, ανακατεύουμε μέσα το αλάτι και το πιπέρι.